in

Curs de prim ajutor cu Societatea Națională de Cruce Roșie

(Publicat în: 31 octombrie 2019)

În Eparhia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social-Filantropic și de Misiune, a fost organizat un curs de prim ajutor realizat în parteneriat cu Societatea Națională  de Cruce Roșie – filiala Argeș.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe Sf. Mitropolit Iachint din municipiul Pitești în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. Noul proiect eparhial s-a adresat unui număr de 50 de cursanți, preoți și cântăreți care activează în cele șase protopopiate ale Eparhiei.

Scopul acestei inițiative este ca personalul clerical și neclerical din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului să dobândească minimul de cunoștințe de prim ajutor care să fie puse în practică în cazuri de urgență.

Acest proiect a fost pus în practică la îndemnul Chiriarhului Eparhiei care dorește ca tot personalul angajat al Eparhiei să dobândescă atestatul de salvator oferit de Societatea Națională de Cruce Roșie.

Aceste cursuri sunt predate de medici  atestați ca formatori de prim ajutor premedical,  Crucea Roșie punând  la dispoziție toate materialele necesare.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, personalul angajat clerical și neclerical, v-a participa lunar la aceste cursuri care se vor finaliza cu un examen, în urma căruia se vor primi certificate de absolvire și legitimații, care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază.

 

Înrudiți cu Dumnezeu

Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, octombrie 2019