in

Daruri pentru copiii internați la secția dializa – Spitalul Marie Curie

(Publicat în: 25 ianuarie 2020)

Cu binecuvântarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului si Muscelului, Asezamantul Sfinții Imparati Constantin si Elena si Sfantul Ierarh Nectarie din Pitesti, a desfășurat o acțiune misionară la Secția Nefrologie Pediatrica – statia de dializa, din cadrul spitalului bucureștean Marie Curie.
Alături de 8 elevi de la Școala „Sf. Mc. Filofteia” din Pitesti a mers parintele paroh Robert Nicolae, daruind tuturor tinerilor internați la secția dializa, pachete cu articole vestimentare, produse igienico sanitare si dulciuri, iar pentru personalul medical au daruite icoane

Elevii au ținut un scurt program artistic pentru micuții pacienți, recitand poezii semnate de Mihai Eminescu si cântece adaptate la textele scrise de marele nostru poet național.

Istoricul nefrologiei pediatrice în spitalul nostru începe pe 9 iulie 2002, odata cu deschiderea Statiei de Dializa Pediatrica. Aceasta a fost amenajata printr-o asociere investitionala cu firma Biorena, Austria si este situata la parterul spitalului, având un acces separat. Centrul de Dializa functioneaza la ora actuala cu 11 aparate (7 aparate Fresenius si 4 aparate Gambro).

Sectia de Nefrologie Pediatrica a luat fiinta la 1 ianuarie 2003, fiind situata la etajul VI al cladirii. Sectia abordeaza toata patologia renala (si nu numai), realizându-se diagnosticul, evaluarea si tratamentul afectiunilor aparatului reno-urinar incluzand proceduri de tratament in insuficientele renale acute si cronice. Sectia beneficiaza si de coexistenta în spitalul nostru a unei clinici de chirurgie si a unui laborator de cistomanometrie cu experienta în tratamentul malformatiilor aparatului reno-urinar, precum si a unei sectii de anestezie si terapie intensiva pentru îngrijirea patologiei de urgenta si post-operatorie a pacientilor renali.

PROBLEMATICA UNIRII ÎN SPAȚIUL ROMÂNESC – moment aniversar în municipiul Curtea de Argeș

24 IANUARIE – ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR, ANIVERSATĂ ÎN PROTOIERIA CÂMPULUNG MUSCEL