in

Daruri pentru credincioșii din cătunele izolate – Așezământul Sfinții Împărați din protoieria Pitești

(Publicat în: 23 aprilie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a desfășurat o acțiune filantropică în câteva catune izolate din comunele Cocu si Uda, din cadrul Protoieriei Pitești.

Au fost cercetate catunele: Branistea, Dealul Negrului, Romana, Ciorâca, Govora, Richitele.
Așezământul Sfinții Împărați din Pitești, reprezentat prin părintele paroh Robert Nicolae, alături de voluntari, au împărțit daruri materiale, care au constat în: alimente neperisabile, dulciuri, articole vestimentare și produse igienico-sanitare pentru mai multe familii care trăiesc în izolare și sărăcie și au ajutat la buna rânduială pentru diverse treburi gospodărești.

De asemenea, au fost dăruite si carti, mobilier si calculatoare pentru școlile și grădinițele din aceste comune.

Viața este deosebit de grea pentru semenii noștri din aceste zone, unii împovărați de singurătate și de boală, iar majoritatea locuințelor din zonă nu sunt racordate la utilități, sunt oameni care nu au nici măcar electricitate. Din cauza condițiilor vitrege, satele au rămas fară tineri, iar media de vârstă este de peste 70 de ani. Puținii copii care locuiesc aici străbat peste 4-5 km pe jos, prin pădure, până la școală. Mulți dintre locuitorii rămași sunt singuri, nu mai au rude în viață.

Ce reprezintă prima zi din Săptămâna Mare, cateheză la parohia Zăvoi, protoieria Pitești

Întru Învierea Domnului – concert de muzică sacră la parohia Adormirea Maicii Domnului din Pitești