in

Daruri pentru credincioșii din zonele izolate, Așezământul Sfinții Împărați din Pitești

(Publicat în: 24 decembrie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a desfășurat o acțiune filantropică în câteva catune izolate din comuna Uda, parohia Braniștea, din cadrul Protoieriei Pitești.

Au fost dăruite pentru Școală: o bibliotecă utilată, 5 laptop.uri, imprimanta, 10 mese si scaune pentru studiu, un frigider pentru pastrarea in conditii igienico-sanitare a produselor alimentare dăruite elevilor prin programele Min. Educației și Cercetării.

Așezământul Sfinții Împărați din Pitești, reprezentat prin părintele paroh Robert Nicolae, alături de inchinatori, a împărțit daruri materiale, care au constat în alimente neperisabile, dulciuri, articole vestimentare și produse igienico-sanitare pentru elevii scolii din localitate si pentru mai multe familii care trăiesc în izolare și sărăcie și au ajutat la buna rânduială pentru diverse treburi gospodărești.
Viața este deosebit de grea pentru semenii noștri din aceste zone, unii împovărați de singurătate și de boală, iar majoritatea locuințelor din zonă nu sunt racordate la utilități. Din cauza condițiilor vitrege, satele au rămas fară tineri, iar media de vârstă este de peste 70 de ani. Puținii copii care locuiesc aici străbat peste 4-5 km pe jos, prin pădure, până la școală. Mulți dintre locuitorii rămași sunt singuri, nu mai au rude în viață.

Au fost străbătute ulițele greu accesibile din catunele Valea Negrului, Romana, Braniștea, Ciorâca, unde voluntarii au fost însoțiți de părintele Lazăr Alin, care păstorește în această zonă cu biserici vechi de mai bine de 300 de ani.

Cununa virtuților: milostenia, parohia Sfinții Voievozi, protoieria Curtea de Argeș

Masa bucuriei de Crăciun, parohia Înălțarea Domnului, municipiul Curtea de Argeș