in

Denia Prohodului la parohia Oești Ungureni din protoieria Curtea de Argeș

(Publicat în: 27 aprilie 2019)

În seara zilei de 26 aprilie, în Vinerea Mare, credincioșii parohiei Oești Ungureni din protoieria Curtea de Argeș, au participat la Denia Prohodului Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură cu acest prilej și a arătat că în istoria omenirii au fost zile care au rămas în memoria neamurilor. Dar dintre toate, pe lângă acelea a Buneivestiri, prăznuită în 25 martie, a Naşterii la 25 decembrie şi Învierea lui Iisus, zile de mare bucurie, Vinerea Mare este cea mai tragică zi din câte a zidit Dumnezeu pe pământ. În afară de Dumnezeu şi de Iisus, nimeni nu şi-a putut închipui vreodată, că va putea citi, auzi şi înţelege deplin ce a însemnat suprema jertfă oferită omului drept preţ de răscumpărare din robia păcatului!

În încheierea meditației duhovnicești, Ierarhul Argeșului și Muscelului a pus la inima creștinilor faptul că  acum Iisus a coborât în iad, aşa cum se spune: În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul ca un Dumnezeu, pentru a ridica pe bătrânul Adam cu tot neamul strămoşesc în Împărăţia Luminii! Iar a treia zi, aşa cum a spus va învia din morţi cu moarte pre moarte călcând, dăruind lumii viaţă!

 

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, aprilie 2019

Slujba de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală din Municipiul Curtea de Argeș – 28 aprilie 2019