in

Deschide ușa, creștine – ediția a X-a: Catedrala Sfinții Apostoli din orașul Mioveni

Colindele sunt cântece de întâmpinare, de binețe, de bun venit adresate lui Hristos, cântece de leagăn aduse pruncului Iisus, fiind de o rară noblețe, bunătate și gingășie izvorâtă din sufletul candid al românului unit în iubire cu Dumnezeu şi cu semenii.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în parteneriat cu Primăria și Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, au organizat a zecea ediție a Concertului de colinde: Deschide ușa, creștine.
Părintele slujitor Diaconescu Andrei, coordonatorul Sectorului Social, Filantropic și de Misiune, a prezentat grupurile artistice care au bucurat ochiul și sufletele celor prezenți în sfântul locaș.
Colectivul artistic „Bratia”, Căminul cultural și Școala Gimnazială din Vlădești: instructor prof. Dragoș Constantin Stroe; Grupul de colindători din Hârsești – instructor, Loredana Costache; Grupul de colindători „Brădulețul” al Școlii Gimnaziale Galeșu, instructor: prof. Grațian Bădescu; Grupul de colindătoare al Școlii Populare de Arte și Meserii; Corul Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești, dirijor Paul Baidan și Corala bărbătească a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dirjată de părintele profesor Gheorghe Neacșu, au cântat colindele, care au trezit emoții creștinilor.
Au fost oferite colindețe ostenitorilor, conform datinei străbune.

Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, decembrie 2017

Milostenia – jertfa bineplăcută lui Dumnezeu, parohia Mavrodolu, municipiul Pitești