in

Dor de Eminescu în Cetatea Basarabilor

Având în vedere Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin care s-a hotărât sărbătorirea Zilei Culturii Naționale în ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu,  în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară în această săptămână diferite manifestări cultural-artistice organizate de fiecare protopopiat în parteneriat cu școlile argeșene.

Astăzi, la împlinirea a 169 de ani de la nașterea marelui poet, Seminarul Teologic ,,Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș, în colaborare cu Colegiul Național ,,Vlaicu Vodă”, a organizat spectacolul literar-artistic ,,Dor de Eminescu”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a seminarului în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a unui public numeros. Au fost de față elevi și profesori de la cele două școli argeșene, dar și oameni de cultură iubitori ai poeziei eminesciene.

Ierarhul Argeșean a îndemnat pe cei prezenți să citească integral opera eminesciană pentru înțelegerea profundă a personalității marelui poet.

Spectacolul a cuprins mai multe momente literar-artistice în care au fost prezentate diferite aspecte legate de viața și opera marelui poet. Cu această ocazie  actorul argeșean Puiu Mărgescu, de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești,a fost invitat să recite câteva poezii din opera marelui poet.

Publicul a fost impresionat în mod deosebit de piesele muzicale inspirate din poeziile eminesciene, precum și de piesa de teatru care a fost pusă în scenă de elevii celor două școli.

Acest spectacol organizat în Curtea de Argeș a deschis  șirul de evenimente ce vor fi organizate în Eparhia Argeșului și Muscelului în această săptămână.

 

Donare de sânge – parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

Sinaxar 16 ianuarie 2019