in

Dragobetele-Traditii și obiceiuri autentice la români

(Publicat în: 25 februarie 2017)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argesului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și activități cu tineretul a organizat mai multe activități la Sărbătoarea Dragobetelui.
La Casa de Cultura Preot Ion Ionescu din Topoloveni a avut loc Festivalul de obiceiuri și tradiții românești-Dragobetele, Îngerul sufletului meu, ediția a II-a.

Sub coordonarea doamnei profesoare Grecu Monica, evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Profesorilor de Religie din Argeș și a avut scopul de a renaște  tradițiile autentice românești manifestate în armonie cu credința străbuna. 
Copiii din Topoloveni invesmantati în frumosul port național au prezentat următorul program:
1. Bunda Ruxandra- pian-Reverie, Arabeasca; 2. Mocioc Daniel- pian și orgă- Preludiu în do major de Bach, la orgă: sârbă și horă; 3. Benedict Popescu- Teramin;  4. Dinuta Ioana-poezie-Dragobetele; 5. Ghinea Mihaela interpretare voce- Eu sunt floare de la Munte; 6. Ansamblul Ciuleandra- instructori Antohi Emil și Petrișor Mirabela-dansuri populare; 7. Florescu Darius-acordeon-instrumentala; 8. Florea Oana-voce-muzica populară ; 9. Ansamblul Doina Carcinovului-instructor Duinea Constantin- dansuri populare ; 10. Ghinea Mihaela, Voicu Bianca și Drăgan Raluca-voce-muzica populara și poezie, programul find încheiat de trupa 24 four one.
În cuvântul de încheiere a fost reiterata necesitatea de a trezi în sufletele copiilor dorința de cunoaștere a obiceiurilor de odinioară printre care și Dragobetele-celebrare a dragostei curate, a tinereții și a bucuriei de a trăi.

Să nu mai fumăm, băieți și fete

Clubul de Limba Engleză la parohia Sfinții Voievozi din protopopiatul Curtea de Argeș