in

DUMINICA PĂRINȚILOR ȘI A COPIILOR sărbătorită în Parohia Bălilești, Protopopiatul Curtea de Argeș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte CALINIC, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a sărbătorit la Parohia Bălilești, Comuna Tigveni Duminica Părinților și a Copiilor. 

De aproape 7 ani, la inițiativa Părintelui paroh Ștefan Georgescu credincioșii de la parohia Bălilești au participat îmbrăcați în costume naționale la o activitate pentru promovarea valorilor familiei creștine tradiționale, a tradițiilor satului românesc și a portului popular. La Sfânta Liturghie au participat și copiii de la Școala Gimnazială Gabriel Marinescu din localitatea Tigveni.
Copiii îndrumați de doamna profesoară Elena-Roxana Piele au susținut un spectacol de cântece și jocuri în curtea bisericii, la finalul slujbei. Copiii Ionuț-Eduard Piele, Alin-Marian Piele și Daniela-Gabriela Petria au susținut un frumos recital de cântece tradiționale.                         
Părintele paroh Ștefan Georgescu a vorbit despre rolul și importanța familiei și a costumului popular și despre promovarea, păstrarea tradițiilor și a portului popular mulțumind cadrelor didactice și copiilor pentru implicare și dăruire.
Parohia a organizat o agapă frățească unde s-au împărțit daruri, cozonac și vin pentru toți participanții la sfânta sărbătoare. 
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a numit Prima duminică după data de 1 iunie Duminica Părinților și a Copiilor, pentru a întări sentimentul  de iubire și de respect dintre părinți și copii.
 

Ajutor la domiciliu în Parohia Glavacioc din Protopopiatul Costești

Bucuria de a dărui de Ziua Copilului – parohia Sfinții Împărați, protoieria Curtea de Argeș