in

Eminescu, contemporanul nostru

În data de 15 iunie 1889 a încetat din viață, la doar 39 de ani, Luceafărul poeziei românești, poetul Mihai Eminescu.
Pentru a scoate în evidență viața și opera marelui poet, în după-amiaza zilei de ieri, Centrul Cultural Pitești a organizat dezbaterea cu tema „Eminescu, contemporanul nostru”, susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Evenimentul s-a înscris în proiectul cultural-educativ, sub genericul ,,Colocviile Municipiului Pitești", derulat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România Filiala Pitești, coordonat și moderat de redactorul-șef al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Pitești, scriitorul Dumitru Augustin Doman. Manifestarea s-a desfășurat în Sala Ars Nova din cadrul Centrului și a adunat oameni de cultură din cuprinsul Eparhiei. În cadrul acestui eveniment au fost rostite poezii din opera poetului și s-au interpretat cântece cu versuri eminesciene.
La 129 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu în Arhiepiscopia Argeșului și Muselului au fost organizate în această lună diferite manifestări cultural-artistice menite să aducă un pios omagiu marelui geniu al poeziei româneşti.

Minunea de a te căsători

Sinaxar 23 iunie 2018