in

EMINESCU LA CENTENARUL UNIRII! la Școala Gimnazială Valea Danului

(Publicat în: 16 ianuarie 2018)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațional-catehetică dedicată Zilei Culturii Naționale la Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului.  

Elevii școlii, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română, Denisa Mihăilescu, au susținut un moment literar-artistic intitulat ”Eminescu la Centenarul Unirii!”  care a ilustrat omul de geniu, Mihai Eminescu. 
Ei au recitat poezii în care se regăseau temele eminesciene: natura, dragostea, istoria, cosmogonia, folclorul, au cântat pe versurile marelui poet, au citit eseuri despre viața și activitatea Luceafărului poeziei românești și au realizat desene și picturi cu Eminescu și Unirea. 
Doamna Mihaela Dina, bibliotecara localității a prezentat un material scris despre opera marelui poet național.
La activitate au participat cadrele didactice: Elena Ilina, directoarea școlii, Diana-Elena Constantin, Gheorghe Nedelea alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a vorbit despre respectul și dragostea lui Eminescu față de țară și de neam mai ales la Centenarul Unirii și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.  
Programul se înscrie în calendarul activităților eparhiale ca temei al anului 2018 declarat în Patriarhia Română „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Fericiți cei milostivi, parohia Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie din Pitești

Bucuria de a învăța – meditații la parohia Găvana IV, Protoieria Pitești