in

Enzima-minune

Reamintim că este nevoie de peste 5.000 de tipuri de enzime pentru ca un om să fie capabil să trăiască și să lucreze zi de zi. Se știe că există mai multe tipuri de enzimă și fiecare are o funcție unică. Enzima-sursă sau enzima miracol, așa cum a botezat-o dr. Hiromi Shinya, deși este descoperită, până acum știința medicală încă n-a aflat tainele acestei enzime atât de necesară existenței noastre în această viață.

Enzimele se fabrică prin hrană, pe de o parte și bacteriile din intestine produc enzime, pe de altă parte. Deci avem două surse clare: „Cele ma multe enzime din alimente sunt descompuse în cadrul procesului de digestie și absorbite prin intestin sub formă de peptide sau aminoacizi.”1

Spre exemplu, unele enzime, cum ar fi cele din ridichile daikon sau din cartofii dulci, acționează direct în organele digestive, cum ar fi gura și stomacul.2

Dar ce se întâmplă în trupul nostru? Cum se produc aceste enzime, se întreabă, pentru noi, dr. Hiromi Shinya? „De aici încolo, voi explica teoria mea bazată pe mai mult de patruzeci de ani de practică medicală zilnică, în care am examinat sute de mii de tracturi digestive. Observând datele mele clinice, am creat o ipoteză, conform căreia trebuie să existe o enzimăprototip – o enzimă sursă – pe care eu o numesc enzima minune.”3

Așadar, enzimele sunt necesare și responsabile pentru „toate funcțiile unui organism viu”4: mișcările degetelor, respirația, bătăile inimii, întregul metabolism, toate acestea sunt posibile datorită enzimelor care reacțio-nează în funcție de trebuințele organismului în desele și surprinzătoarele schimbări! „De exemplu, dacă bei alcool, acesta este absorbit în stomac și în intestin, se acumulează în ficat și este descompus de enzimele specifice alcoolului. Există mai multe tipuri de enzime care acționează în ficat, în exact acest scop. Totuși, rata de descompunere a alcoolului diferă considerabil de la o persoană la alta. Oamenii cu metabolism rapid al alcoolului posedă multe enzime care sunt în măsură să rupă molecula în ficat. Asemenea, unele persoane au o toleranță ridicată la alcool. Pe de altă parte, persoanele cu o toleranță scăzută la alcool au prea puține enzime disponibile pentru descompunerea moleculelor de alcool.”5

Ceea ce trebuie să înțelegem, mai pe scurt, după cercetările dr. Hiromi Shinya este faptul că trebuie să existe un loc unde se stochează enzimesursă, care sunt dirijate ca să fie „folosite la nevoie.”6 Chiar dacă suntem la stadiu de ipoteză, există dovezi în sprijinul existenței enzimeisursă. Și eu cred aceasta, mai ales că organismul uman „viază și se mișcă” după un program perfect hotărât de Atotștiința lui Dumnezeu!

Să nu uităm importanța enzimelor, care repară și susțin sistemele: nervos, endocrin și imunitar, care atunci când lipsesc aceste enzime, sursa epuizându-se, vom avea un declin în acele zone și de aici apropiata îmbolnăvire.

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Hiromi Shinya, Enzima Miracol, București: Lifestyle, 2013, pag. 57.

2 Idem, pag. 57.

3 Ibidem, pag. 57.

4 Ibidem, pag. 57.

5 Ibidem, pag. 59.

6 Ibidem, pag 59.

Sinaxar 7 mai 2019

Sinaxar 8 mai 2019