in

Examen de capacitate – sesiunea martie 2019

(Publicat în: 21 martie 2019)

În Sala Arhiepiscopală ,,Sf. Mitr. Iachint de Vicina” din incinta Protoieriei Pitești  s-a desfășurat examenul de capacitate preoțească – sesiunea de primăvară.

Cei  nouă candidați au fost examinați de o comisie formată din profesori universitari de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Pentru început a fost dat un examen scris care a fost urmat de proba orală. Au  fost verificate cunoștințele de dogmatică, morală, catehetică, omiletică, muzică bisericească, drept canonic, liturgică și administrație parohială ale candidaților.

Referindu-se la subiectele tratate de candidați în examenul scris, Ierarhul Argeșean a amintit de importanța verificării cunoștințelor teologice necesare celor care urmează să devină slujitori ai Sfintelor Altare.

Conform metodologiei cei promovați vor avea posibilitatea să candideze pentru un post clerical vacant din cadrul Eparhiei.

Examenul de capacitate preoţească are valabilitate de un an (pentru cei care au obținut media între 7,00 şi 8,99) şi 2 ani (pentru cei care au obținut cel puţin media 9,00).

 

Oaspeți ruși în vizită la Mănăstirea Argeșului

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, martie 2019