in

Examenul de capacitate preoțească, sesiunea din toamnă

(Publicat în: 27 septembrie 2019)

În Sala Arhiepiscopală ,,Sf. Mitr. Iachint de Vicina” din incinta Protoieriei Pitești  s-a desfășurat astăzi examenul de capacitate preoțească – sesiunea de toamnă.

Cei  nouă candidați au fost examinați de o comisie formată din profesori universitari de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Pentru început a fost dat un examen scris care a fost urmat de proba orală. Au  fost verificate cunoștințele de dogmatică, morală, catehetică, omiletică, muzică bisericească, drept canonic, liturgică și administrație parohială ale candidaților.

Referindu-se organizarea acestui examen, Ierarhul Argeșean a evidențiat importanța pregătirii teologice pentru viitorii candidați la preoție.

Conform metodologiei cei promovați vor avea posibilitatea să candideze pentru un post clerical vacant din cadrul Eparhiei.

 

Un deceniu de la canonizarea sfinților ocrotitori ai Argeșului și Muscelului, precum și ridicarea la demnitatea de Arhiepiscopie

Sinaxar 28 septembrie 2019