in

Examenul de Licență la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din Pitești

(Publicat în: 29 iunie 2018)

Studenți de la secțiile Teologie Asistență Socială și Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din municipiul Pitești au susținut în această săptămână examenul de licență, luni proba scrisă și astăzi proba orală.

Comisia examinatoare formată din profesori de la catedra de teologie a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.
După prezentarea lucrărilor de licenţă, cei studenții înscriși în examen au rostit jurământul la absolvirea cursurilor teologice.
Tot astăzi, sub președenția Chiriarhului Eparhiei, a fost organizat și examenul de disertație pentru 97 absolvenți de teologie înscriși în programele de master ale facultății.
De asemenea a fost prezentat programul examenului de admitere pentru anul 2018 în cadrul Departamentului Teologie la specializările: Teologie Ortodoxă Asistență Socială și Artă Sacră, precum și programele de master din cadrul facultății(Teologie sistematică și practică, Ecumenism în noul context euoropean, Apologetică și duhovnicie, Teologie – misiune și slujire prin limbajul mimico-gestual, Restaurarea icoanei, a picturii murale și de șevalet)
Facultatea de Teologie din Pitești a fost înființată în anul 1993 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic având drept ocrotitoare pe Sfânta Muceniță Filoteia. Astăzi a căpătat o nouă denumire, și anume Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte, fiind parte a Universității Pitești.

Patriarhul Justinian, Patriot Român

Hramul Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni