Femeia – Educatoarea familiei

Astăzi, 3 martie, 2015, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Sectorul Social, Filantropic și de Misiune în parteneriat cu Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș, și cu Asociația Mamelor Argeșene, a organizat în sala de conferințe a bibliotecii, simpozionul cu tema „Femeia – educatoarea familiei”.

Au susținut comunicări: preot Nicolae Robert Eugen – Consilier Social, Filantropic și de Misiune, care a vorbit despre femeie ca educatoarea spirituală a familiei, modelul fiind Fecioara Maria; doamna Monica Dinuț, vicepreședinte al Asociației Mamelor Argeșene, care a arătat că atelierele de creație reprezintă un model de educație care pornește de acasă; lector univ. dr. Lucia Neagoe de la Facultatea de Științe Socio-Umane din Pitești, a susținut un referat: Femeia autentică, muză sau inspiratoarea celorlalți, promovând valorile femeii în societate, precum și oferirea de suport duhovnicesc, cultural și creativ pentru femeile care-și cresc singure copiii. Părintele prof. Dragoș Cornel a vorbit despre femeia în societate, femeia profesor și rolul în educația tinerilor.
Doamna Elena Niță, președinte al Asociației Mamelor Argeșene a arătat că obiectivul principal al evenimentului îl reprezintă motivarea tuturor femeilor spre împlinire și dăruire creștină.
Evenimentul a fost moderat de poeta Denisa Popescu Martin și a fost presărat cu momente artistice susținute de Andreea Dinuț, Adelina Dinuț și Ana Aron.
Înaltpreasfinția Sa a mulțumit organizatorilor și a ținut un cuvânt despre întreita lucrare a Femeii: de Soţie, Mamă şi Gospodină! Când spui mamă spui un univers! Când spui femeie, spui viaţă! Când spui soţie, spui speranţă! Ea, femeia, mama, soţia, gospodina, umple totul: casa, lucrarea, bucuria, fericirea, văzduhul, cerul!
Parteneriatul încheiat are ca scop promovarea valorilor femeii în societate, precum și oferirea de suport duhovnicesc, cultural și creativ pentru femeile care-și cresc singure copiii și așezarea într-o lumină exemplară, pentru cele care sunt model și aduc o realizare Bisericii și societății civile.
Doamnele și domnișoarele prezente au primit flori din partea Ierarhului Argeșului și Muscelului.

Să spunem DA lui Dumnezeu în şcoli!

Sinaxar 4 martie