in

Festivalul pentru copii RĂSĂRIT-A PRIMĂVARA, ediția a V-a

(Publicat în: 31 mai 2019)

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș a organizat ediția a V-a a Festivalului pentru Copii RĂSĂRIT-A PRIMĂVARA! din cadrul Proiectului Educativ Județean de Interpretare Muzicală.  

Liceul Tehnologic Regele Mihai I din municipiul Curtea de Argeș a fost gazda Festivalului unde copii și dscăli din Cetatea Basarabilor și din împrejurimi au interpretat cântece din perioada pascală și de primăvară, cântece și jocuri populare și de 1 iunie-Ziua Copilului.

Proiectul a fost coordonat de doamnele profesoare: Elena Derviș de la Liceul Tehnologic Regele Mihai I și de Elena Ilina de la Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. 

Au deschis Festivalul elevii de la Liceul Tehnologic Regele Mihai I cu sceneta ”Pomul care face ciori” de Octav Pancu- Iași îndrumați de Profesorii Elena Derviș și Ciprian Duțeanu.   

 Cei mai mici participanți, copiii de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân ne-au încântat cu piesele: ”Colorate sunt florile toate” și ”Dacă  părinții ar fi copii” sub coordonarea doamnei profesoare Otilia-Daniela Ionescu.  

 Ansamblul Mugurelul înființat, instruit și condus de domnul profesor Dumitru Paraschiv a captat publicul cu o interpretare deosebită.

Liceul Tehnologic Petre Ionescu Muscel din Domnești a venit cu o frumoasă interpretare vocală și instrumentală sub bagheta profesorilor: Ionela Anuța și Mihail-Adrian Hirică.

  Elevii de la Școala Gimnazială Toma Brătianu din Șuici coordonați de cadrele didactice: Elena Iancu și Constantin Matei ne-au spus că: ”Doar una e primăvara!”

Domnișoarele Bacria Alexandra și Bădița Patricia au reprezentat cu cinste Școala Gimnazială Basarab I sub îndrumarea cadrelor didactice: Elena-Gabriela Pătru și Constantin Matei.

Elevii Școlii Gimnaziale Gabriel Marinescu Tigveni coordonați de doamna profesoară Roxana-Elena Piele și domnul profesor instructor Mihai Ilie au adus o suită de dansuri populare cu o prezentare deosebită. Grupul de fluierași de la Școala Gimnazială Valea Danului au interpreat cântece  populare sub îndrumarea maestrului Ionuț  Nițoiu.

Interpretarea scenică a fost încheiată de elevii Școlii Gimnaziale Naum Ramniceanu din localitatea Corbi cu un repertoriu specific perioadei pascale sub îndrumarea cadrelor didactice: George Alin Bodoc și Simona Anghel.   

Festivalul a fost prezentat de doamna profesoară, Eugenia Irina Creț de la Școala Gimnazială Corbeni.

La Festival au participat directorul liceului gazdă, profesor Andrei Grigorescu și Părintele Ovidiu Vlăsceanu – consilier cultural și comunicații media din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Colindele de Paști și cântările de primăvară se cântă în cor, copiii, tinerii sau vârstnicii reprezintă cetele de îngeri care cântă: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace, între oameni bunăvoie!

Samarineanul milostiv– parohia Lunca Corbului, protoieria Costești

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2019