in

FESTIVALUL TOAMNEI – ediția I, la Școala Băiculești

(Publicat în: 30 octombrie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a participat la Festivalul toamnei – ediția locală la Școala Gimnazială Băiculești.

Școala a îmbrăcat haine de sărbătoare autumnală: cadrele didactice și elevii au pregătit și au desfășurat activitățile în cadrul acestui proiect. El a avut mai multe secțiuni: artistică, literară și decorativă cuprinzând ateliere de desen, colaj, pictură, costume realizate din frunze, flori, crenguțe, recitare de poezii cunoscute sau compoziții proprii și artă culinară.

Desenele și colajele au fost așezate pe panouri. Costumele în ton cu anotimpul au subliniat ingeniozitatea și gustul pentru frumos al elevilor, iar interpretarea literară a pus în lumină imaginația copilăriei a copiilor talentați, cu potențial creator. Personaje de basm și de poveste au fost realizate de copii din fructe și legume care au prins chipuri umane. Sala s-a transformat în mici ateliere de creație.

Proiectul a fost coordonat de doamnele profesoare Maria-Didona Rădulescu și Georgiana Codeci.

La activitate au participat doamnele profesoare: Ileana-Eugenia Bodescu, directoarea școlii, Roxana Codeci- consiler educativ, Grațiela Baciu, Amalia Bacria, Georgescu Cristina, Valentina Fețeanu,  Mădălina Caimacan și Mihaela Dineț alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a mulțumit pentru activitatea frumoasă de a împărtăși culorile acestui anotimp și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

La final toate bunătățile toamnei au fost degustate.

 

Bucuria de a dărui, parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Pitești

Sfântul Dimitrie – Mucenicul lui Hristos, cateheză parohia Găvana III din Pitești