in

Festivitatea de deschidere la ITO 2018, SIBIU

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul participă la ITO 2018, ce se desfășoară anul acesta la Sibiu, cu un număr de 40 de tineri. Sub deviza Unitate, Credință, Neam¸ ,,Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumeaˮ a adunat peste 3.000 de participanți animați de sentimentul unității creștin ortodoxe și de dorința de a-și împărtăși prin cunoaștere reciprocă, valorile spirituale și strămoșești.

Delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a ajuns în cursul după amiezii la Sibiu, iar după efectuarea cazării, s-a deplasat în Piața Mare a Sibiului în vederea participării la deschiderea oficială a ITO 2018. În prezența Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a avut loc: transmiterea mesajelor de deschidere, slujba de Tedeum, prezentarea delegațiilor din țară și străinătate, după care, au urmat mai multe momente artistice, între care unul deosebit de frumos a fost intonarea imnului ITO. La această festivitate de deschidere au participat mai mulți artiști consacrați precum: tenorii Vlad Miriță, Marcel Pavel, actorul Ovidiu Cuncea, Dan Negru, cvintetul Anatoly  din Brașov, corul parohiei Irești și mulți alții. Un moment emoționant a fost punerea în scenă a unei piese de teatru cu tema: legenda zidirii Monastirei Argeșului.

Prima zi din cadrul acestei manifestări internaționale a fost una presărată de bucuria revederii cu prieteni vechi și dragi, de razele calde ale soarelui de toamnă și de nădejdea într-un viitor de comuniune în iubirea lui Hristos.

Domn creştin şi bazileu, purtând coroana împărătească a credinţei în Hristos

Lansare de carte regală în Cetatea Basarabilor