in ,

Finala Crosului Campionii Bucuriei – ediția 2018

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Inițiat în urmă cu 6 ani, proiectul sportiv Campionii Bucuriei a atras sute de tineri dornici să facă mișcare.
Din anul 2013 și până în prezent au luat startul în această competiție peste zece mii de elevi din clasele V-VIII.

După cele șasei etape locale organizate în fiecare protopopiat, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat astăzi finala crosului ,, Campionii Bucuriei”. Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești
Cu mare bucurie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a dat startul celor 72 de participanți, câte 12 premianți din fiecare protoierie.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat până la biserica maramureșeană cu hramurile ,, Nașterea Maicii Domnului” și ,, Sf. Mare Mc. Mina”. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor cupe, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Cornea Ionuț Adelin, Ionaș Dumitru / Furică Alexandra Elena, Furică Adriana Mădălina;  
Locul II – Durleci Vasile Robert, Bilică Alexandru/ Preda Clara Gabriela, Mîrzac Alina Elena;
Locul III – Munteanu Florin, Bănuleasa Marius Gabriel/ Gheorghe Aurora, Ivan Carmen.
Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial ,,Campionii Bucuriei”.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și-a propus în viitor să organizeze și alte activități sportive și educative care să ofere tinerilor posibilitatea de a-și petrece altfel timpul liber.

Minunea de a fi în gândirea Prea Sfintei Treimi

Sinaxar 6 iunie 2018