in , ,

Finala Crosului Campionii Bucuriei

(Publicat în: 12 iunie 2019)

Inițiat în urmă cu 7 ani, proiectul sportiv Campionii Bucuriei a atras sute de tineri dornici să facă mișcare.

Din anul 2013 și până în prezent au luat startul în această competiție peste 11000 de elevi din clasele V-VIII.

Anul acesta, după cele șase etape locale organizate în fiecare protopopiat, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat finala crosului ,, Campionii Bucuriei”. Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești

Cu mare bucurie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a dat startul celor 72 de participanți, câte 12 premianți din fiecare protoierie.

Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 500 m până la biserica maramureșeană cu hramurile ,, Nașterea Maicii Domnului” și ,, Sf. Mare Mc. Mina”. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor cupe, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.

Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și-a propus în viitor să organizeze și alte activități sportive și educative care să ofere tinerilor posibilitatea de a-și petrece altfel timpul liber.

 

 

 

Meniuri mântuitoare de boli

Sinaxar 13 iunie 2019