in

Flacăra Centenarului în comuna Rucăr

(Publicat în: 8 septembrie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune și Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul – Biroul de catehizare, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, Prefectura Județului Argeș, Muzeul Județean Argeș, Consiliul Local Rucăr, Liceul Victor Slăvescu și Școala Nae A. Ghica din Rucăr, a organizat o activitate social culturală, prilejuită de Centenarul Marii Unirii, în localitatea Rucăr.

La festivitate au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, județene și centrale,  respectiv  dl. Adrian Țuțuianu, Senator în Senatul României, d-na Simona Mihaela Brătulescu și dl. Ion Mînzînă, vicepreședinți ai Consiliului Județean Argeș, dl. Adrian Bughiu, subprefectul Județului Argeș, dl. Cornel Popescu, Directorul Muzeului Juidețean Argeș, dl. Dulamă Ionel, primarul Comunei Rucăr, membrii Consiliului Local Rucăr, conducerea Liceului Victor  Slăvescu și a Școlii Nae A. Ghica din Rucăr, elevi și profesori.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului Național ,,Deșteaptă-te române!”. Preoții slujitori de la parohiile și Centrul Social Catehetic și Cultural ,,Sfântul Ioan Botezătorul”, din comuna Rucăr, coordonat de preotul slujitor Arsulescu Sebastian, Responsabilul Cercului Pastoral nr. 3 din Protoieria Câmpulung Muscel, au săvârșit o slujbă de Te-Deum. Elevii celor două Școli din Rucăr, îmbrăcați în costume populare tradiționale, au susținut un program artistic și cultural. Flacăra Centenară a fost aprinsă de dl. primar Dulamă Ionel și dl. vicepreședinte Mînzînă Ion. Reprezentanții autorităților publice centrale, județene și locale, au depus coroane de flori la Monumentele Eroilor din Parcul Podișor, Grădina Publică și Centrul comunei Rucăr. Militarii  de la Garnizoana Câmpulung Muscel, respectiv Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele, au prezentat o frumoasă paradă militară.

Ghiozdanul meu în parohia Glavacioc, protoieria Costești, județul Argeș

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2018