in

Flori în suflete și pe veșminte la parohia Sfinții Voievozi din Curtea de Argeș, ediția a VI-a

(Publicat în: 20 iunie 2019)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media a organizat la parohia Sfinții Voievozi – Curtea de Argeș, o manifestare cu tema: Flori în suflete și pe veșminte, ediția a VI-a.

Părintele slujitor Nicolae Arsene a prezentat evenimentul și invitații, mulțumind tuturor celor care au răspuns pozitiv la chemarea de a arăta că românii își respectă istoria și o transmit din generație în generație.

Creștinii au admirat o expoziție de icoane pictate de copiii de la Grădinița O lume minunată din cartierul Posada, coordonați de doamna educatoare Nisip Irina, ouă încondeiate, lucrări realizate de elevi de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș, precum și de către elevii de la Școala Gimnazială Regina Maria.

A avut loc și o degustare de brânzeturi prin dragostea domnului Dan Petrescu, producător tradițional, de miere oferită de Stupul lui Hera, de vin, oferit de Cramele Murfatlar din Curtea de Argeșde pâine și produse de patiserie oferite de firma S.C. Pani Enterprise, dar și de căpșuni și cireșe. Au fost aduse câteva țesturi și s-a făcut pâine, prezentându-se credincioșilor procesul de fabricare, dar și produsul finit.

Programul cultural-artistic a adus bucurie în sufletele celor prezenți. Copiii din localitatea Galeș, coordonați de domnul Vasile Tică, au prezentat un frumos program muzical, interpretând la ceteră, apoi la fluiere, câteva din melodiile populare autentice. Ansamblul Cununița de la Clubul Copiilor din Curtea de Argeș și Ansamblul Argeșul, coordonate de domnul Mihai Velea, au adus în fața argeșenilor suitele de dansuri populare din diferite zone ale țării, arătând că sunt mândri că pot duce mai departe această moștenire neprețuită, care se află în lada de zestre a moșilor și strămoșilor noștri.

Activitatea își propune să promoveze și să păstreze tradițiile, obiceiurile, portul popular, în rândul credincioșilor, trezirea spiritului național în sufletul tinerei generații, încurajarea meseriilor românești: cusături pe muște, olărit, cioplitul în lemn, pictura pe sticlă.

Bucuria de a dărui – parohia Fundeni, protoieria Câmpulung Muscel

Sinaxar 21 iunie 2019