in

Hramul Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni

Orașul Mioveni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare.
Noua catedrală construită în centrul urbei, închinată Sf. Ap. Petru şi Pavel şi-a sărbătorit hramul.

Foarte mulţi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a amintit celor prezenţi de eforturile depuse până în prezent pentru ridicarea celei mai mari catedrale din cuprinsul Eparhiei.
De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a lăudat eforturile depuse de administraţia locală şi a mulţumit enoriaşilor pentru grija pe care aceştia o manifestă faţă de acest nou altar de rugăciune.
Piatra de temelie la această impunătoare catedrală a fost aşezată în 29 iunie anul 1993, de către Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic.
La îndemnul Chiriarhului Eparhiei Argeşului şi Muscelului un grup de iniţiativă, coordonat de preoţii bisericii Sf. Mc. Gheorghe din oraş, a făcut toate demersurile necesare contruirii unui asemenea edificiu de cult.
Existând doar o singură biserică în oraş, iar numărul locuitorilor fiind foarte mare, noua catedrală a fost proiectată la dimensiuni impresionante, fiind în prezent cel mai mare locaş de cult din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului.
Fondurile necesare construcţiei până la cota 0 au venit din partea populaţiei şi a unor sponsori.
Secretariatul de Stat pentru Culte şi Consiliul Judeţean Argeş au avut în acest sens o contribuţie hotărâtoare.
 

Examenul de Licență la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din Pitești

Sinaxar 30 iunie 2018