in ,

Icoana din sufletul copilului, ediția a IX-a – comuna Săpata

Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a desfășurat tabăra de pictură la Școala „Dumitru Udrescu” din comuna argeșeană Săpata, ediția a IX- a și Concursul de pictura pe sticla intitulat ,, Icoana din sufletul copilului” , organizatori fiind prof. Truta Cristina Cornelia, Neacșu Ioana Mihaela și director Pătrașcu Mihaela Elena. Evenimentul s-a derulat în perioada 2- 11 iulie,in parteneriat cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și ISJ Argeș .

Cu sprijinul Primăriei Săpata , tabăra de pictura si- a deschis porțile în ziua de 2 iulie , când elevi din mai multe unități școlare argesene s-au înscris în Concurs ,iar truda lor s-a finalizat cu realizarea a peste 125 de icoane pe sticla , minuțios lucrate de tinerii participanți , atent coordonați de dascălii acestora.

In ultima zi a taberei s-a organizat și jurizarea Concursului ,la care au participat PC Preot Dan Florin Obrocea , consilierul Sectorului Învățământ  , care a transmis cuvântul de binecuvântare și bucurie al Inaltpreasfintitului Părinte Arhiepiscop Calinic și a premiat lucrările și dascălii care s-au implicat activ în organizarea evenimentului și preot Dumitrescu Alexandru Marian,inspectorul Biroului de Cateheza și Activități cu tineretul din Protoieria Pitești.   Au mai participat la jurizare , pe lângă elevii premiați , profesori de la școlile participante la concurs și preoții care au susținut desfășurarea acestei activități.

Zâmbet în suflet de copil – parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

Sinaxar 13 iulie 2018