in

„ICOANA ȘI ȘCOALA MĂRTURISIRII” în Protoieria Curtea de Argeș

Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a desfășurat jurizarea Concursului Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii -la nivel de protoierie- în lumina anului 2017 -An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de ședințe a Protopopiatului Curtea de Argeș.
Concursul se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor.
Au participat un număr total de 52 de copii din 13 centre catehetice din Parohiile Bătușari, Capu Dealului, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfânta Fecioară Muceniță Filofteia, Sfinții Îngeri, Înălțarea Domnului din municipiul Curtea de Argeș, Valea Danului, Galeșu, Sălătrucu, Tutana Deal, Valea Iașului, Albești Ungureni și Bărbălătești, dar și de la G.P.P. O lume minunată – G.P.N. nr. 1-structură.
Juriul format din Părintele Dan-Florin Obrocea-Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, Părintele Protoiereu Alexandru State, Preot Vasile Ilina-Coordonatorul Biroului de Cateheză, Părintele Victor Pleșa-profesor de religie, Irina-Eugenia Creț-profesoară de limba și literatura română, Elena Uță-profesor de educație plastică a acordat următoarele premii:
Premiul I – Parohia Bătușari, coordonator: Părintele Florentin Ungurenuș
Premiul II – Parohia Capu Dealului, coordonator: Părintele Daniel Gligore
Premiul III – Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfânta Fecioară Muceniță Filofteia, coordonator: Părintele Anton Dicu.
Aceste parohii vor reprezenta Protoieria Curtea de Argeș la etapa județeană pe eparhie.
Concursul își propune să îi ajute pe elevii participanți să își descopere, prin activități de creație, noi aptitudini, să își formeze deprinderi, să promoveze practici noi privind învățarea și să realizeze schimbul de experiență între copii.
Concursul Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii este organizat cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în perioada 1 decembrie 2016 – 21 mai 2017.

ZIUA INTERNAȚIONLĂ A DREPTURILOR CONSUMATORILOR ÎN PROTOIERIA CÂMPULUNG MUSCEL

O rază de speranță, parohia Sfânta Vineri, protoieria Pitești