in

IDENTITATE ȘI TRADIȚII la Liceul FERDINAND I din Curtea de Argeș

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a celebrat ziua închinată lui Constantin Brâncuși.

Doamna profesoră de religie, Iuliana-Mihaela Moraru împreună cu elevii clasei a X-a C de la Liceul Tehnologic Ferdinand I din municipiul Curtea de Argeș au participat la slujba de pomenire a marelui sculptor la Biserica Sfântul Ierarh Vasile cel Mare din localitate. Toți cei prezenți au primit câte un dar din partea gazdei, părintele paroh, Constantin Sandu.

Apoi au vizitat atelierul meșterului popular, Gheorghe Mateescu unde au admirat creațiile maestrului. Dânsul a vorbit copiilor despre semnificația crestăturilor populare de pe obiectele sculptate în amintirea marelui Brâncuși.

La activitate au participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a mulțumit pentru primirea frumoasă și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

”Ziua Brâncuşi” se sărbătoreşte în amintirea marelui sculptor român. Constantin Brâncuşi a fost unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX.

 

Dăruind vei dobândi, parohia Sfântul Ioan Botezătorul, protoieria Pitești

Bucuria de a dărui, parohiile Bascov și Rotărești, protoieria Pitești