in

Ierarhul Argeșului la hramul Bisericii Domnești de Jos, protoieria Mioveni

(Publicat în: 25 martie 2019)

Credincioșii din comuna argeșeană Domnești au sărbătorit astăzi hramul bisericii închinat Buneivestiri. Sărbătoarea a fost deosebită prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În final a fost săvârșită și slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.

Ierarhul Argeșean a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind că România este numită ,,Grădina Maicii Domnului”. De asemenea, Chiriarhul Eparhiei  a evidențiat implicarea comunității locale în susținerea  lucrărilor de restaurare executate la biserica parohiei Domneștii de Jos, afirmând că  eforturile depuse au dat roade binecuvântate în primul rând datorită evlaviei pe care credincioșii o au față de Maica Domnului.

Cu această ocazie, corul ,, Cununa Domneștiului” a prezentat un scurt program de pricesne potrivite pentru perioada Postului Mare.

Biserica cu hramul ,, Buna Vestire” din parohia Domneștii de Jos a fost construită în perioada 1862 – 1873 de preotul Ioan Duhovnicul împreună cu enoriașii.

Un calculator în fiecare clasă, parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

Sinaxar 26 martie 2019