in

ÎMPODOBIREA BRADULUI DE CRĂCIUN la Biserica Sfântul Gheorghe din Curtea de Argeș

(Publicat în: 23 decembrie 2017)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a organizat la Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe o activitate educațional-catehetică în așteptarea Praznicului Nașterii Domnului Iisus Hristos. 

Preoții slujitori, Dan-Florin Obrocea și Anton Dicu au primit cu bucurie copiii de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din municipiul Curtea de Argeș, coordonați de cadrele didactice Maria-Gabriela Savu și de Gabi Pescaru. Cei mici au ascultat povestea împodobirii bradului de Crăciun care este una dintre cele mai iubite datini, odată cu așteptarea în seara de Ajun a lui Moș Crăciun, apoi fiecare a ajutat la ornarea bradului din biserica parohială.
Bradul simbolizează prin forma sa triunghiulară Sfânta Treime, iar podoabele cu care bradul este împodobit semnificând cunoașterea și bogația, asemeni pomului sacru din Grădina Raiului.
Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a vorbit despre bucuria nașterii pruncului Iisus și despre darurile care ni le aduce. 
La final, copiii au primit daruri de la Moș Crăciun.

 

Sinaxar 23 decembrie 2017

Hrană caldă pentru beneficiarii Adăpostului de noapte din Pitești – parohia Găvana I