in

Împreună pentru a fi bine, parohia Turculești, protoieria Topoloveni

(Publicat în: 13 mai 2020)

Parohia Turculești din comuna argeșeană Călinești, în perioada 7-12 mai, a organizat cu acordul DSP Argeș și a autorităților locale,  campania intitulată ,, Împreună pentru a fi bine”,  prin care au fost efectuate 300 de teste pentru credincioși din sat și din alte localități aflate în cuprinsul protopopiatului Topoloveni.

Acțiunea s-a desfășurat în curtea bisericii Sfântul Ierarh Nicolae a parohiei unde a fost amenajat un cort special. În urma testării rezultatele au fost foarte bune, indicându-se faptul că toți beneficiarii nu au luat contact cu boala.

Această campanie a fost realizată sub directa coordonare a Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei, care în perioada stării de urgență a desfășurat și alte acțiuni de dotare a spitalelor din județul Argeș cu teste rapide de detectare Covid 19, aparatură medicală și diferite materiale sanitare.

Testarea credincioșilor în parohia argeșeană Turculești a fost făcută voluntar cu sprijinul doamnei doctor Toma Eliza, medic specialist în Medicină de Familie, care a efectuat zilnic aproximativ 50 de teste, respectându-se reglementările privind distanțarea fizică și normele igenico-sanitare.

În contextul pandemiei declanșate de infectarea cu virusul SARS-COV-2, pentru a se reduce riscul de transmitere a bolii, este absolut necesar ca în rândul populației să fie efectuate astfel de teste rapide bazate pe detecția de anticorpi , indiferent dacă persoanele prezintă simptome specifice infecției sau au fost asimptomatice. Aceste măsuri au rolul de a minimaliza contactul fizic şi de a reduce riscul de transmitere a COVID-19.

 

 

Masa comuniunii creștine – parohia Sfântul Apostol Andrei – Papucești II, protoieria Pitești

Sinaxar 14 mai 2020