in

Înălțarea Domnului prăznuită în parohia Lereștii de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

(Publicat în: 6 iunie 2019)

Credincioșii parohiei argeșene Lereștii de Jos au sărbătorit astăzi hramul bisericii închinat praznicului Înălțării Domnului. Aceștia au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a prezentat însemnătatea praznicului Înălțării Domnului, amintind că românii au fost salvați ca neam în istorie pentru că au urmat îndemnul biblic de a păstra legătura cu biserica unde au lăudat și binecuvântat pe Dumnezeu.

Chiriarhul Eparhiei a săvârșit slujba parastasului pentru generalul Vasile Milea, fiul al comunei Lerești. Acesta s-a născut la Lereşti în 1927, fiind şef al Marelui Stat Major al Armatei Române (1980-1985) şi ministru al Apărării Naţionale (1985-1989.

După decesul survenit în data de 22 decembrie 1989, generalul Vasile Milea a fost înmormântat cu onoruri militare la 30 decembrie 1989 ,conform propriei dorinţe, în faţa bisericii din comuna natală Lereşti din judeţul Argeş.

Ziua Eroilor în Orașul Basarabilor – 6 iunie 2019

Ziua Eroilor la Mausoleul de la Mateiaș