in

Îngerii – prietenii copiilor, protoieria Câmpulung Muscel

(Publicat în: 1 noiembrie 2016)

Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Catehizare, a organizat o activitate catehetică la Școala Gimnazială Nanu Muscel din Municipiul Câmpulung, intitulată: Îngerii – prietenii copiilor.

Această activitate și-a propus transmiterea învățăturii de credință despre sfinții îngeri, în contextul în care, în aceeași perioadă, la sfârșitul lunii octombrie, mulți copii serbează ziua de Halloween, prin deghizări hidoase. Activitatea a fost coordonată de părintele profesor Daniel Oprescu, responsabil al Biroului de Catehizare al Protoieriei Câmpulung, care le-a vorbit copiilor despre îngerii păzitori, despre sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, despre tradițiile românești legate de îngeri, povestindu-le și câteva pilde creștinești care au avut ca subiect îngerii, aducându-le și planșe cu îngerași, pe care mai apoi copiii le-au colorat frumos. Doamnele profesoare Daniela Boncoi și Andreea Oprescu au prezentat cu copiii claselor a III-a și a II-a, costume de zâne, crăiese, buburuze, prințese și îngerași, invocând pe sfinții îngeri, care, ca niște ocrotitori ai oamenilor, să alunge de la aceștia bolile, seceta, inundațiile, paguba și tot răul și să înmulțească belșugul și bunăstarea în casele tuturor. La finalul activității, copiii au primit daruri.
Protoieria Câmpulung Muscel, prin biroul de catehizare și activități cu tineretul, desfășoară un parteneriat constructiv cu Școala Gimnazială Nanu Muscel din Municipiul Câmpulung, prin activități comune, diverse, ziditoare, moral-spirituale, care să transmită copiilor aprecierea față de valorile creștine, precum și prețuirea față de Dumnezeu și semeni.

Bucurii pentru cei mici, parohia Sfânta Vineri, protoieria Pitești

Centenarul Vânătorilor de Munte din Armata României