Întâlnire duhovnicească

(Publicat în: 17 ianuarie 2015)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Biroul de Cateheză și Activități cu Tineretul a semnat un parteneriat cu Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș, dimpreună cu Școlile Generale din Comunile Mușătești și Corbi.
 Cu acest prilej, părintele profesor dr. Dumitrescu Vasile de la Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab, a purtat un dialog duhovnicesc cu elevii din clasele V-VIII, și a prezentat un cuvânt catehetic despre Simbolul de Credință, dar și despre problemele, de natură duhovnicească, cu care aceștia se confruntă.

 Părintele protodiacon dr. Scurtu Dumitru Codruț, inspector al Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul a prezentat un cuvânt despre necesitatea existenței orei de religie în școli, drept un garant al moralității și al dăinuirii societății. De asemenea, a fost subliniat faptul că, de la o vârstă fragedă, copilul își însusește cu repeziciune ceea ce i se spune, și ceea ce aude se întipărește în sufletul lui, ca pecetea în ceară. Prin aceasta, viața lor începe deja să încline fie către păcat, fie către virtute. Așadar, dacă chiar de la început îi abatem de la păcat și îi punem pe calea cea bună, lucrul acesta va deveni pentru ei deprindere, le va intra în fire, și nu se vor mai abate atât de ușor spre rău, fiindcă obișnuința îi va trage la fapte bune, așa cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur.
 În finalul manifestării, elevii au aflat despre oferta educațională de la Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab.
 Aceste tipuri de întâlniri vor mai continua și în alte școli din județul Argeș.

De ce postim lunea, miercurea și vinerea?

Sinaxar 18 ianuarie