in

Întâmpinarea Domnului la noua Catedrală Arhiepiscopală

(Publicat în: 2 februarie 2020)

Praznicul  Întâmpinării Domnului a fost cinstit astăzi și de credincioșii din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Mulți dintre aceștia au participat la Sfânta Liturghie oficiată de  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic în noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș. Ierarhul Argeșean a slujit împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a amintit de importanța acestei mari sărbători, insistând asupra faptului că așa cum pruncul Iisus a fost întâmpinat de Dreptul Simeon, la fel  toți creștinii care pășesc în Biserică sunt întâmpinați de Mântuitorul Iisus Hristos.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a amintit credincioșilor prezenți că au început lucrările de pictură în frescă în interiorul Catedralei.

Majoritatea credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie au avut  posibilitatea să se închine  la moaștele Sfintei Mc. Filoteia, care sunt așezate într-un spațiu amenajat în interiorul bisericii.

Noua catedrală are rol de necropolă regală şi arhiepiscopală fiind rezultatul parteneriatului încheiat în data de 10 mai 2009 între Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală a României.

 

Sincer cu sine

Sinaxar 3 februarie 2020