in

Întâmpinarea Domnului – slujbă și rugăciune la Catedrala Arhiepiscopală

(Publicat în: 2 februarie 2019)

Praznicul  Întâmpinării Domnului a fost cinstit astăzi și de credincioșii din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Mulți dintre aceștia au participat la Sfânta Liturghie oficiată de  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic în noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș. Ierarhul Argeșean a slujit împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a amintit de importanța acestei mari sărbători, insistând asupra faptului că așa cum pruncul Iisus a fost întâmpinat de Dreptul Simeon, la fel  toți creștinii care pășesc în Biserică sunt întâmpinați de Mântuitorul Iisus Hristos.

Majoritatea credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie au avut  posibilitatea să se închine  la moaștele Sfintei Mc. Filoteia, care sunt așezate într-un spațiu amenajat în interiorul bisericii.

Noua catedrală are rol de necropolă regală şi arhiepiscopală fiind rezultatul parteneriatului încheiat în data de 10 mai 2009 între Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală a României.

 

Darul libertăţii

Sinaxar 3 februarie 2019