in

Învierea lui Hristos în lumina ochilor şi limbajul mâinilor creştinilor ortodocşi din Comunitatea de surzi din Piteşti și din alte localități

(Publicat în: 8 mai 2019)

Cu arhiereasca binecuvântare primită de la Înaltpreasfinţitul Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului a fost săvârşită Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, transpusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc cu prilejul prăznuirii Născătoarei de Dumnezeu, Fecioara Maria – Izvorul nesecat de Tămăduiri, a cărui pomenire se face an de an în vinerea de după Dumnezeiasca şi Slăvita Înviere a Domnului notru Iisus Hristos.

La hramul bisericii pentru surzi din Piteşti au fost prezente persoane surde din Comunităţile din Pitești, Bucureşti, Târgovişte, Mioveni, Costești, Curtea de Argeș, Topoloveni și Slatina. La această reuniune duhovnicească a luat parte preotul Istrate Cătălin – biserica surzilor din Mioveni și preotul Drăghici Ionuț – biserica surzilor din Slatina.

La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii şi sfinţirii Aghiasmei Mici, săvârşite prin semne laolaltă cu preoții și credincioșii Parohiei Mavrodolu, după care a avut loc o agapă frăţească, prin implicarea și purtarea de grijă a prea cucernicilor preoți de la Parohia Mavrodolu. Drept pentru care adresăm mulțumiri.

Astfel mulţumind şi slăvindu-L pe El, Arhiereul Cel veşnic pentru toată facerea de bine şi Îl rugăm prin semne să binecuvinteze şi să adune laolaltă întreaga Comunitate de Surzi creştini din România şi Diaspora.

Acest fapt arată că Biserica potrivit hotărârilor Sfântului Sinod, acordă o atenţie deosebită persoanelor Surde, iar mesajul iubirii Domnului nostru Iisus Hristos depăşeşte orice barieră şi poate fi transmis în multe feluri. Comunitatea noastră de credincioşi care nu aud, dar văd, trebuie să fie cultivată ca parte integrantă a vieţii Bisericii Bune şi Străbune.

Ajutor la domiciliu, parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Pitești

Zâmbet în suflete de copii, parohia Cocu Deal, protoieria Pitești