in

ITO Craiova 2019, la final

(Publicat în: 9 septembrie 2019)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul participă la ITO 2019, ce se desfășoară anul acesta la Craiova, cu un număr de 40 de tineri. Sub deviza ,,Cu toții suntem un Potir: Credință, Nădejde, Dragoste”  Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea a adunat în cetatea Băniei peste 4000 de participanți animați de sentimentul unității creștin ortodoxe și de dorința de a-și împărtăși prin cunoaștere reciprocă, valorile spirituale și strămoșești.

In a patra zi și ultima a ITO 2019 , delegația Eparhiei Argeșului și Muscelului a participat alături de celelalte delegații prezente ,la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea Maglavit, unde biserica mănăstirii a fost sfințită. Tinerii s-au rugat , au cântat și au ascultat cuvântul de învățătură . După săvârșirea slujbei , Părintele Mitropolit Irinieu Popa ,gazda ITO 2019 a mulțumit tuturor participanților la întâlnire , precum si celor implicați în organizarea evenimentului. Tot la final , reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei ,organizatorul ITO 2020, a primit torța , invitandu-i pe tineri în orașul începutului Revoluției tinerilor din decembrie ’89.

ITO 2019 de la Craiova a fost deosebita , iar Cetatea Băniei , precum și celelalte orașe în care ITO s- a organizat , au mii de tineri mărturisitori ai credinței în Iisus Hristos , in toate colturile Ortodoxiei.

 

Mesaj de binecuvântare la începutul Noului An Școlar 2019-2020 în cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Binecuvântare Arhierească în noul an școlar la Seminarul Teologic din Câmpulung Muscel