in

Izvorul Tămăduirii prăznuit în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

(Publicat în: 4 mai 2019)

În fiecare an, în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii, o sărbătoare închinată Maicii Domnului

Acest mare praznic a fost cinstit şi în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Mii de credincioşi au participat încă de dimineaţă la slujba de sfinţire a apei, urmată de Sfânta Liturghie arhierească oficiată în noua Catedrală Arhiepiscopală de Înaltpreasfintitul Părinte Arheipiscop Calinic împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

După cum este obiceiul, credincioșii prezenți au avut ocazia să se închine la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia  care sunt așezate în interiorul catedralei.

Cu această ocazie Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, amintind de importanţa acestei sărbători închinată Maicii Domnului.

Sărbătoarea cinstită astăzi este așteptată cu multă bucurie de toți credincioșii argeșeni care au venit pentru a lua apă sfințită numită și agheazma mică. În cuprinsul Eparhiei există multe izvoare tămăduitoare aflate lângă mănăstiri precum cele de la mănăstirile Cetățuia și Robaia.

 

 

Învierea Mântuitorului Iisus Hristos – Izvorul Tămăduirilor noastre

Sinaxar 4 mai 2019