in

Lansare de carte la Biblioteca Județeană din Pitești

(Publicat în: 17 decembrie 2018)

Chipurile a doi dintre cei mai mari duhovnici ai neamului românesc : părintele Arsenie Papacioc și părintele Petroniu Tănase se regăsesc în paginile volumului ,, Părinții mei duhovnicești, mărturii și trăiri” apărută la editura Doxologia. Autorul cărții este ierodiaconul Iustinian Stoica, viețuitor în Muntele Athos, fiu duhovnicesc al celor doi mari duhovnici.

La Biblioteca Municipală ,, Dinicu Golescu” din municipiul Pitești a fost lansată această carte în prezența unui public numeros. La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a evocat pe scurt personalitatea deosebită a celor doi părinți reprezentativi pentru monahismul românesc.

Volumul face referire la doi dintre cei mai cunoscuți duhovnici contemporani, părintele Arsenie Papacioc și părintele Petroniu Tănase.

„Prima parte a cărții este dedicată părintelui Arsenie Papacioc, cel căruia părintele Iustinian i-a fost fiu duhovnicesc vreme de 55 de ani. Deoarece despre părintele Arsenie s-a scris și s-a vorbit mult, autorul a așternut în scris doar ce a învățat și a cunoscut personal din viața marelui duhovnic, conturând mai ales portretul de om al rugăciunii și al jertfei.

A doua parte a cărții, mult mai densă și mai extinsă, este dedicată părintelui Petroniu Tănase, cel alături de care părintele Iustinian a viețuit mai bine de 38 de ani, dintre care aproape 30 la Prodromu. Cunoscând toate eforturile depuse de părintele Petroniu pentru revigorarea vieții duhovnicești și restaurarea schitului, autorul a socotit de cuviință să aștearnă în scris râvna și strădaniile acestui tainic părinte.

Moderatorul evenimentului a fost consilierul cultural al eparhiei, părintele Ovidiu Vlăsceanu.

În încheierea seratei, corul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a susținut un recital de colinde.

 

Zâmbet în suflete de copii, parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Curtea de Argeș

Sinaxar 18 decembrie 2018