in

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

(Publicat în: 24 octombrie 2018)

În municipiul Pitești a fost lansată cartea de memorii intitulată ,, Mărturiile  unui prim-secretar”, scrisă de Gheorghe Catană, fost membru al CC al PCR, prim-secretar al Comitetului judeţean de partid, preşedintele Consiliului Popular Judeţean Argeș.

Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Județeană ,, Dinicu Golescu” în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. Martori la acest moment deosebit din viața autorului au fost colaboratorii din trecut, persoane implicate în toate domeniile de activitate ale județului Argeș.

Ierarhul Argeșean a mulțumit autorului cărții pentru că i-a ascultat îndemnul de a scrie o carte cu memorii ce amintesc de eforturile depuse pentru dezvoltarea țării în perioada regimului comunist.

Cartea cuprinde evenimente, trăiri din viața proprie a fostului prim-secretar, din perioada comunistă și după evenimentele din decembrie 1989. Fostul prim-secretar a scris și despre politica internă și externă, primii săi pași în politică, dedicând câteva capitole și universului economic și social din România.

Această carte este un omagiu adus vredniciei oamenilor dintr-un regim contestat, care a lăsat în urmă realizări în toate domeniile de activitatate.

Depunerea jurământului la Școala de Maiștri Militari și Subofițeri din Pitești

Sinaxar 27 octombrie 2018