in

Lansare de carte regală în Cetatea Basarabilor

Vineri, 7 septembrie, în municipiul Curtea de Argeș a avut loc o lansare de carte regală, evenimentul fiind găzduit de Muzeul municipal. Cu acest prilej au fost prezentate: volumul pentru copii și tineri „Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței” de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza, şi volumul „Margareta. Portretul Reginei” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe. Lansarea a avut loc în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și a Părintelui Arhiepiscop Calinic, care a vorbit despre importanța Casei Regale în momentele importante din Istoria Românilor.

Au luat  cuvântul Ștefan Dumitrache, director al Muzeului Municipal Curtea de Argeș și Marian Ghiță, directorul Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș.

„Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței” de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza, cu ilustrații de Yanna Zosmer, este un volum care își propune să aducă din nou cartea aproape de copii și tineri. Ca și celelalte cărți din colecția „Regii și Reginele Noastre”, aceasta este o relatare fidelă a vieții Reginei Elena a României, care nu a abandonat speranța în fața neajunsurilor istoriei, și care iată, ne este prezentată ca un model într-o epocă de mare cumpănă pentru România, acum când trebuie să ne cunoaștem mai bine ca oricând istoria, pentru a înțelege cine suntem.

Cartea-album „Margareta. Portretul Reginei” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe înfățișează în imagini destinul primei femei din istorie care conduce Casa Regală a României. Pornind de la amintirile Majestății Sale, de la documente, fotografii, de la obiecte personale şi de la cele care fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate pentru prima dată în acest album, ne sunt relatate copilăria și adolescența Custodelui Coroanei, studiile și experiența comunitară, viața de familie, interesele şi activităţile Majestății Sale Margareta în folosul României.

 

Festivitatea de deschidere la ITO 2018, SIBIU

Sinaxar 8 septembrie 2018