in

Lectură duhovnicească la parohia Găvana IV din municipiul Pitești

(Publicat în: 4 aprilie 2019)

De multe ori atunci când citim o carte duhovnicească simțim la finalul lecturii o senzație asemănătoare cu aceea pe care o avem după ce ne‑am rugat așa cum se cuvine – plină de pace, bucurie și recunoștință. Spre diferență, atunci când citim ceva nepotrivit, senzația principală este cea de întunecare, angoasă, „îngroșare” a minții. Prin urmare, este potrivit să ne alegem cu atenție lecturile și autorii preferați pentru a nu ajunge să ne hrănim mintea cu diverse texte îndoielnice în ceea ce privește conținutul.

Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul al Eparhiei Argeșului și Muscelului a organizat o activitate educativă în cadrul Centrului Social-Cultural Sfânta Maria Magdalena, din cadrul parohiei Găvana IV din Protoieria Pitești.

După programul de meditații, copiii au participat la un program de lectură duhovnicească. Părintele slujitor Pleșa Victor a pus la inima tinerilor îndemnul Sfântului Isaac Sirul: „Fără citire mintea nu se poate apropia de Dumnezeu; ea atrage inteligența și o îndreaptă în fiecare clipă spre El; prin înțelegerile ei o botează depărtând‑o de lumea trupească și făcând‑o să fie neîncetat mai presus de trup. Nici o osteneală nu‑l face pe om să înainteze atât de mult cum o face citirea. Dacă o practică cineva de dragul adevărului, va găsi în ea toate acestea și altele asemănătoare”.

Buna Vestire a Întrupării Domnului nostru Iisus Hristos – cateheză parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

Zâmbet în suflet de copil – parohia Brătești, protoieria Curtea de Argeș