in

Liturghie Arhierească la hramul Sfintei Mănăstiri Slănic

(Publicat în: 6 august 2019)

În fiecare an, la 6 august, prăznuim una dintre cele mai mari sărbători creștine – Schimbarea la Față a Mântuitorului pe muntele Tabor. Astăzi, în fericită zi de hram, Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în Aghiazmatarul din curtea mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a pus la sufletul celor prezenți un îndemn către schimbare, către curățarea paharului pe dinăuntru. Să ne curățăm pe dinăuntru cu adevărat, să lepădăm păcatele și să punem început bun, cu rugăciune adâncă, cu spovedanie curată, cu evlavie. Schimbarea să fie totală, de la felul în care gândim, în care mâncăm și terminând cu schimbarea feței întregii făpturi.

Mănăstirea Slănic, “Taborul Argeşului așa cum l-a numit Înaltpreasfinția Sa, este o veche vatră sihăstrească la care ajungi trecând de comuna Domnești a județului Argeș, urmând un drum forestier ce șerpuiește pe sub poale de păduri de fag până într-o depresiune submontană, la aproximativ 1000 m altitudine, ce adăpostește acest colț de rai.

Schimbarea la față a lui Iisus, schimbarea la față a României!

Sinaxar 7 august 2019