in

Liturghie Arhierească la parohia cu hramul Sfinții Martiri Brâncoveni din Mioveni

(Publicat în: 16 august 2019)

Credincioșii orașului Mioveni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului au participat astăzi într-un număr foarte mare la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic în Capela Cimitirului Orășenesc. Momentul a fost deosebit deoarece biserica are hramul principal închinat Sfinților Martiri Brâncoveni.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind de calitățile deosebite pe care le-a avut marele domnitor Constantin Brâncoveanu.

Răspunsurile la strană au fost date astăzi de Corala Arhiepiscopiei condusă de Pr.lect. Univ. Dr. Gheorghe Neacșu. După oficierea Sfintei Liturghii, corala,, Sf. Maria” a Centrului Cultural Mioveni a prezentat un program de cântece religioase.

Ansamblul Cimitirului Orășănesc din Mioveni a fost realizat prin implicarea Primăriei Locale care a cumpărat terenul în anul 2013. Pe lângă spațiul destinat  amenajării cimitirului și clădirilor administrative, în anul 2015 a fost sfințită noua capelă în care s-a slujit astăzi și a fost inițiat proiectul pentru o biserică mai spațioasă care se  află în construcție.

Constantin Brâncoveanu, Domn și Sfânt

Sinaxar 17 august 2019