in

Liturghie Arhierească la parohia Robaia, protoieria Curtea de Argeș

Credincioșii parohiei Robaia din comuna argeșeană Mușătești au avut astăzi bucuria de a sărbători hramul bisericii închinat praznicului Înălțării Sfintei Cruci. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cu această ocazie a fost săvârșită și slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a amintit că Sfânta Cruce trebuie făcută corect și cu multă trăire duhovnicească.

La eveniment a fost prezent principele Nicolae, nepotul regelui Mihai I al României, precum și reprezentanți ai administrației locale.

Biserica satului Robaia a fost construită în perioada 1935-1962 de preotul Onea Nicolae împreună cu enoriașii parohiei, din dorința de a avea mai mult spațiu la rugăciune pentru întreaga comunitate. A fost sfințită de Preasfințitul Părinte Iosif Gafton, episcop al Râmnicului și Argeșului. Biserica mai are două hramuri:  Sf. Ierarh Nicolae preluat de la biserica veche, precum și Sf. Mare Mc Gheorghe.

Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Pitești, alături de elevii din zone izolate

Sinaxar 15 septembrie 2018