in

Liturghie Arhierească la parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

(Publicat în: 7 iulie 2019)

Credincioșii parohiei argeșene Rucărul de Jos au avut astăzi bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată în biserica cu hramurile,, Adormirea Maicii Domnului” și ,, Sf. Ierarh Nicolae” de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a amintit de dragostea rucărenilor pentru biserica lor, precum și de sacrificiile făcute de înaintași pentru păstrarea credinței strămoșești în această localitate de graniță a Eparhiei.

Biserica parohiei Rucărul de Jos a fost construită în perioada 1890-1894, în locul unei biserici datând din anul 1749. În anul 1916, în timpul ocupației germane, biserica a fost transformată în lagăr pentru prizonieri. Pictura murală originală a fost realizată de pictorii Nicolae Vermont și Valentin Blendovski.

După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a vizitat zona afectată de inundațiile care au avut loc în comuna Rucăr la sfârșitul acestei săptămâni. Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a dispus ca prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune să fie organizată în toate parohiile din protopopiatul Câmpulung Muscel o colectă de ajutorare a familiilor greu încercate.

Puterea plantelor medicinale: Hydrastis

Sinaxar 8 iulie 2019