in

Liturghie Arhierească la parohia Sfântul Vasile cel Mare din municipiul Curtea de Argeș

(Publicat în: 2 ianuarie 2020)

La început de An Nou, credincioșii parohiei Sfântul Vasile cel Mare din cartierul Ivancea din municipiul Curtea de Argeș, s-au bucurat de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură: „Dumnezeu ne binecuvintează să intrăm în Noul An. Avem chemarea să împlinim cu sfințenie lucrarea pe care ne-o încredințează Sfânta Treime.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să dea putere argeșenilor și muscelenilor precum și tuturor creștinilor și întregului neam omenesc, să facă din Anul Domnului 2020 un an al bucuriei şi al păcii, prin muncă cinstită, credinţă, rugăciune şi dragoste.

Să ne rugăm la Sfânta Treime pentru a ocroti viața noastră de războaie, cutremure, boli, catastrofe și alte nenorociri. Tuturor, vă doresc sănătate din belșug și spor binecuvântat în lucrarea de zi cu zi!”

Parohia Ivancea I a fost înființată în anul 2001. În anul 2003 s-au început lucrările la paraclisul parohial, care a fost sfințit în data de 19 octombrie 2003 de către Preasfințitul Episcop Calinic.

Actuala biserică de lemn, în stil maramureșan, a fost construită între anii 2006-2007 de către meșteri populari din Maramureș – Bârsana. Între anii 2008-2010 s-au executat lucrări de finisaje interioare și mobilier. Biserica a fost sfințită în data de 30 ianuarie 2011 de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic.

 

Sinaxar 1 ianuarie 2020

Sinaxar 2 ianuarie 2020