Liturghie Arhierească la Schitul Florica

În Duminica a XIII-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica schitului Sf. Ioan Botezătorul – Florica din oraşul Ştefăneşti.

Florica este denumirea istorică reală a localităţii şi aminteşte tuturor de prima fiică a lui Ion C. Brătianu, răpusa de difterie, la nici doi ani de zile, în anul 1865. Fetiţa a fost înhumată în deal, pe locul unde este astăzi o cruce comemorativă, spartă şi rezemată de unul din copaci. Astăzi, osemintele ei se păstrează într-o nişă lalterală din spaţiul principal al criptei Brătienilor, lângă sarcofagele tatălui ei, Ion Brătianu (1821-1891) şi acela al fratelui ei, Ionel Brătianu (1864-1927).

Pe coasta acestui deal din piemontul Cândeştilor, clădirea bisericii-capelă a fost ridicată în perioada cuprinsă între anii 1905 şi 1912. Arhitectul principal al lucrării a fost Petre Antonescu (1873-1965), cel care a pus în operă stilul arhitectural neoromânesc şi care poate fi numit şi arhitectul familiei Brătianu. Biserica a fost sfinţită în ziua de joi,19 mai a anului 1921 de către Î.P.S.S. mitropolitul Primat Miron Cristea (1868-1939).
În anul 2008, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a înfiinţat din mila Domnului schitul de maici care poartă hramul Sfântului Ioan Botezătorul.

Parohia Sfântul Fanurie din Câmpulung Muscel și-a sărbătorit astăzi hramul

Liturghie Arhierească pe Muntele Mogoș