in

Luați-o încet cu detoxificarea

(Publicat în: 30 ianuarie 2017)

Când ne apucă neputințele, unii dintre noi au pornirea de a folosi toate recomandările medicilor și a cărților de medicină. În orice manifestare, orice obicei folosit fără măsură, ne poate provoca o dereglare metabolică și psihologică. În regimul alimentar, de asemenea. Se știe efectul consumului de fructe și legume în procesul de detoxificare.

Nu poți trece brusc de la o dietă comună, formată din produse lactate, carne și produse tratate chimic, extrem de toxic, la dieta extrem de pură și purificatoare, formată, mai ales, din fructe crude și proaspete.
Această dietă impusă, în chip personal, pe răspunderea fiecăruia – deci, o încercare încurajatoare – poate determina apariția unor efecte secundare. Dacă noi începem procesul de detoxificare câteva săptămâni, consumând doar fructe și legume crude și proaspete, neatinse de compuși chimici, procesul de purificare se va produce, desigur, mai lent, fără a avea surprize neplăcute.
Orice început de detoxificare este anevoios. În organism avem depozitați compuși chimici toxici. În procesul de curățire pot apărea surprize, cum ar fi palpitațiile. Încă o dată subliniez: în organismul nostru noi purtăm stocarea de toxine de când suntem în pântecele mamei noastre. Toxinele nu se elimină cât ai bate din palme.
Cel mai important este să începem o detoxificare calmă, inteligentă și cu răbdare. Vom porni cu eliminările din dieta zilnică a tuturor alimentelor toxice și pregătite tehnic, mecanic, cu tot felul de procesări și tratamente chimicale de tot felul, începând cu coloranții.
Așadar, începem cu hrana vie, naturală, fără prăjeli, fără carne, fără lapte și derivate. Să folosim fructe și legume. E ușor cu fructele proaspete, dar mai greu puțin cu legumele, care trebuie gătite, ca fasolea, care are proteine sănătoase, mai mult ca în consumul de carne. Este stabilit științific acest lucru!
Se recomandă, așadar, să avem grijă mare și pentru salvarea trupului, eliberându-l de primejdia intoxicării. Mare grijă cu regimul alimentar! Mare grijă cu consumul de apă din izvoarele României și mai ales ale celor carbogazoase, cum ar fi cele de la Govora, Căciulata-Călimănești, Borsecul din izvoarele pământului transilvan, Herculane și orice alt izvor din Carpații României.
Apa curgătoare, apa oxigenată, apa din izvoare cu memorie vie, apa de care să nu uităm, chair dacă unora dintre noi nu le mai place, doar apă și iar apă! Puneți și puțin vin! Că-l recomandă Sfântul Pavel ucenicului său Timotei, pentru desele lui neputințe!
Să începem purificarea prin detoxificare, pentru a depăși orice formă de boală încuibătoare în trupul nostru!
Calinic Argeșeanul

Sinaxar 31 ianuarie 2017

Ședință de lucru a Adunării Eparhiale