in

Lucrare spirituală și medicala in cadrul „Așez. Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sf. Ierarh Nectarie” – Pitesti

(Publicat în: 27 noiembrie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, a desfasurat o acțiune cu caracter medical și spiritual, în cadrul Proiectului „Campionii vieții”.

Printr- o bună colaborare cu medicii pediatri, de la Spitalul de Pediatrie din Pitești și de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” din București, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului dorește să ajute beneficiarii Centrele de Plasament din Județul Argeș și tinerii din zonele izolate din județ.

Această acțiune constă în consultații generale, crearea unei baze de date, apoi identificarea și rezolvarea problemelor de sănătate care vor fi descoperite la copii.

În ziua de prăznuire a Sf. Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor, a avut loc o astfel de actiune la Centrul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Pitești, unde 32 de tineri au fost consultați, iar apoi cei care se confruntă cu probleme de sănatate, sunt așteptați zilele următoare la Spitalul de Pediatrie din Pitești, pentru a primi tratament corespunzător.

La final toți tinerii au primit daruri de dulciuri, produse igienico sanitare si iconite.
Prin parteneriatul încheiat cu Direcția pentru Protecția Copilului Argeș, reprezentată de domnul Director Adrian Macovei, se va desfășura acest proiect în ajutorul tinerilor beneficiari ai sistemului social din Argeș.

Tineri teologi sibieni în vizită la Penitenciarul Pitești

100 de ani de la România Mare, cateheză parohia Glavacioc, protoieria Costești